Kommunikation 13 nov 2023

Planner

Att arbeta som Planner handlar om att vara med från grunden i ett projekt. Plannern gör research, deltar i workshops och försöker förstå kundens utmaningar och problem för att sedan sätta en strategi i hur arbetet ska genomföras för att nå det uppsatta målet.

Plannern ser till att reklamen gör skillnad. En lite längre förklaring är att planning och strategi till stor del handlar om att vårda ett varumärke. För att lösa ett varumärkes affärsutmaningar krävs det att man med hjälp av strategisk kommunikation tar varumärket från A till B.

Planner är ett kreativt yrke, som kräver massor av nyfikenhet på allt som händer i världen och den nyfikenheten är grunden för att ta fram en analys, som leder till en kreativ insikt som kreatörerna kan jobba vidare med. Ibland får Plannern ta del av analysunderlag från en BI-kollega. Plannerns jobb är att hälla bensin på kreativiteten hos kreatörerna och det som ska komma ut är en atom som är sprängfylld med energi. Klarar man det har man gjort ett riktigt bra jobb som planner.

Ställ din förfrågan här

Dela artikel