Ättika + jordgubbar = sant?

Så här i semestertider så kan det vara dags att damma av lite äldre kunskaper. Finns det något husmorstips på hur jag kan få jordgubbar att hålla längre och inte bli dåliga och börja mögla?

Ja, gör så här:

  1. Skölj jordgubbarna (går bra med alla bär) i vatten (låt bli att snoppa dem).
  2. Blanda ättiksprit (12%) med vatten i en skål (tänk 0,5 dl ättika och 5 deciliter vatten, eller 1 dl ättika och 10 dl vatten om du har många jordgubbar.
  3. Lägg ner jordgubbarna i skålen med ättikblandningen.
  4. Lyft upp jordgubbarna och låt dem ligga och torka på hushållspapper eller en ren kökshanduk.
  5. Dags att lägga jordgubbarna i kylskåpet. Lägg de gärna i sin originalförpacknig med ett hushållspapper i botten. Väljer du en annan låda, kom ihåg att jordgubbarna behöver lite luft.

 

/Skön sommar

Dela nyhetsartikel

Senaste nyheterna

ITIntervju 3 juni 2024

Hypen kring AI – en intervju med Simon & Ali

Nu har det gått mer än ett år sedan AI gjorde sin entré på bredare front. Hypen är enorm, många företag känner sig stressade och det poppar upp ”AI-byråer” som svampar ur jorden. Jag har satt mig ner med Simon Celinder och Ali Mosavian, seniora utvecklare för att prata lite ...

Läs mer
Övrigt 25 april 2024

The Age of Adaptability

Nu har det kommit ut en ny insiktsfull rapport från ManpowerGroup. I deras senaste ”The Age of Adaptability” tas ett flertal trender upp och jag tänkte fortsätta fokusera på vad företag måste tänka på för att bemöta människor för att attrahera arbetskraft.

Läs mer
DigitaltIntervju 8 april 2024

Kreatören som konverterade till data

Dagens traditionella marknadschefer kommer troligen på sikt att samarbeta i ännu större utsträckning med kreativa analytiker som ser möjligheter i stora mängder data. I den här intervjun pratar vi med Henrik Baecklund som är en frilansande digital analytiker.

Läs mer