18 september 2015

TILLSATT Art Director till SVTi – frilans

Sökes: Art director till SVTi SVT.se

Beskrivning av uppdraget:
Produkten SVT.se ansvarar för det övergripande mötet med vår publik. Dess främsta uppgift är att hjälpa besökaren att navigera bland SVT:s breda utbud av tjänster och program. Guidning, orientering och fördjupning sker via redaktionella liksom instrumentella underprodukter. Här ingår även SVT.se:s förstasida som därutöver har ett viktigt uppdrag att förmedla en bild av företaget och vårt uppdrag.

Som Art director med koppling till vårt modervarumärke har du ett särskilt ansvar att förvalta och förädla den design som hittills tagit fram utifrån rådande varumärkesplattform och designriktlinjer.

Arbetsuppgifter:
I rollen som Art director ansvarar du för att skapa ett uttryck som engagerar besökaren och lyfter fram det redaktionella innehållet, liksom säkerställer produktens användarvänlighet, inom ramarna för SVT:s varumärke och uppdrag. Du har öga för både helheten och finishen i detaljerna. Som Art director ingår du i ett team bestående av UXdesigner, konceptutvecklare och webbutvecklare som i en agil process ansvarar för att vidareutveckla produkten och som ansvarar för arbetet från idé till produktion.

I arbetet ingår produktion av digitala skisser men en stor del av formgivningen sker i direkt dialog med de gränssnittsutvecklare som implementerar designen.

Det kommer även förväntas att du effektivt kan presentera och förmedla ditt arbete såväl gentemot ditt team som gentemot stakeholders och styrgrupp. Du jobbar tillsammans med övriga teammedlemmar och lead art director med att skapa effektiva designlösningar med hög användarupplevelse.

Du ska ha:
● stor vana att arbeta med bild och bildkommunikation
● stor vana att formge moderna webbgränssnitt
● god förståelse för de krav som ställs på funktioner och design för stora publika sajter med många samtidiga besökare
● god konceptuell förmåga
● god kommunikativ förmåga
● erfarenhet av att jobba i agila utvecklingsprocesser
● ödmjukhet inför de höga krav och stora interna engagemang ett sådant här projekt medför

Det är meriterande om du har:
● vana av design för stora mediesajter
● erfarenhet av design för videotjänster och mobila plattformar
● erfarenhet av “Responsive design” och “Progressive Enhancement”
● erfarenhet av CSS3 och HTML5

Omfattning:
Uppdraget gäller från 1/10 med flexibilitet. Placering är i team i Stockholm och omfattning minst 50% men i perioder troligen mer tid. Uppdragets längd är initialt 6 månader.

Skicka din CV och portfolio senast 20150925 till Jens Beck-Friis jens@enkl.se 0731-822926

 

Ansök nu

 

Dela jobbannons