17 januari 2014

TILLSATT Designer till en nyhetstjänsten inom media/tv i Stockholm (frilans)

Om uppdraget
Vi jobbar i dynamiska team som ansvarar för utveckling från idé till produktion. Du kommer ingå i ett agilt utvecklingsteam som designer med konceptutvecklare, interaktionsdesigner, webb- och systemutvecklare och testare som tillsammans ansvarar för att leverera framtidens mediatjänster. Du kommer att arbeta i ett team som arbetar med Nyheter, Samhälle, Sport och valet 2014.

Arbetsuppgifter
Du jobbar tillsammans med övriga teammedlemmar och art director med att skapa effektiva designlösningar med hög användarupplevelse. I arbetet igår produktion av designskisser och bildhantering.

Som designer i något av våra två nyhetsteam kommer man främst att arbeta med utformningen av olika delar av nyhetssiten. Interaktionsdesignern tar fram grova principskisser på dispositionen av innehållet och vilka navigationselement som behöver finnas, baserat på det vi vet om användarnas behov och beteenden. Designerns (alltså din) uppgift är sen att sätta formen (all textutformning, avstånd, eventuella rutor, boxar, knappar, färger etc) för att ge en behaglig och fungerande helhetskänsla och samtidigt bästa finish ner på pixelnivå. Man behöver vara duktig på typografi och van vid att formge webbgränssnitt.

Man behöver också kunna ge feedback på interaktionsdesignerns idéer (t ex ”på den där ytan får det inte plats med tre spalter, det blir för svårläst”), stämma av med art directorn hur formen ska förhålla sig till kundens grafiska riktlinjer, och argumentera för sina formlösningar med redaktörer som har andra perspektiv på hur saker behöver se ut. Därav behöver man god kommunikativ förmåga, och en grundförståelse för hur en nyhetstjänst fungerar visuellt.

Själva implementeringen av formen sker främst i CSS. Som designer behöver man därför sitta med frontendutvecklarna och vara någotsånär hemma i möjligheterna med CSS. Man behöver kunna relatera till begrepp som sprites, padding, border-radius osv.

I allt ovan kommer man att få stöd och hjälp, men man bör vara hyfsat hemma i det mesta. Man bör definitivt ha haft en liknande roll tidigare.

Kunskap om bildbehandling och illustrerande grafik är ett plus, men de sakerna görs oftast inte av designern hos oss. Det är snarare så att man kan behöva ge direktiv till grafiker och bildredaktörer för mått, färger mm.

Du ska ha:
● vana att arbeta med nyhetssajter
● vana att formge moderna webbgränssnitt
● god förståelse för de krav som ställs på funktioner och design för stora publika sajter
med många samtidiga besökare
● kunskap om modern webbtypografi
● god konceptuell förmåga
● god kommunikativ förmåga
* Erfarenhet från redaktionell media som exv DN eller Aftonbladet
* Mobil erfarenhet

Det är meriterande om du har:
● Erfarenhet av design för videotjänster och mobila plattformar
● Erfarenhet av “Responsive design” och “Progressive Enhancement”
● Vana att jobba i team med agila processer
● kunskap om bildbehandling
● erfarenhet av CSS3 och HTML5

Omfattning
Uppdraget gäller fr.o.m. 1/2 till 30/4 med eventuell förlängning.
Placering är i team och omfattning minst halvtid.

För mer info Jens Beck-Friis 0731-822926 jens@enkl.se

 

Ansök nu

 

Dela jobbannons