Lediga uppdrag och tjänster

< Tillbaka

Senior visuell designer för designsystem Schibsted – Rekrytering

Stockholm City, 2019-01-18

Senior Visual Designer Stockholm

För att landa det här jobbet bör du:
1. Ha ingående kunskap och förståelse för grundprinciperna i ett designsystem, både som skapare och användare av designsystem.

2. Vara en fena på Sketch och ha stor vana av att arbeta med välorganiserade lager, symboler och styles i stora dokument. Stort plus om du jobbat i/känner till Abstract.

3. Ha god förmåga att formulera och förklara komplexa koncept och idéer för stakeholders med varierande kunskap om designsystem.

4. Älskar att strukturera och systematisera och du går igång på idén om återanvändbar design.

5. Ha en genuin passion för design och du är på ständigt jakt efter ny inspiration och nya infallsvinklar genom att läsa artiklar, lyssna på, poddar etc.

6. Vara pixelperfektionist med en nitisk approach till designgrids och visual patterns.

7. Vara ödmjuk; med över 100 år i den traditionella mediebranchen finns kunskap och insikter en hel del att lära när vi bygger våra nya digitala plattformar.

8. Vara prestigelös; du skall vara bekväm med att ta vid och vidareutveckla andras design och kunna vara pragmatiskt och släppa dina egna idéer när situationen kräver.

9. Ha erfarenhet och/eller intresse för att jobba med skalbar design i en större organisation.

10. Vara proaktiv och identifierar problem som du sedan ser till att lösa.

Hos oss får du:
1. Vara med och formge några av Skandinaviens största nyhetssajter/appar genom en unik möjlighet att bygga ett (rebrandable) designsystem specialanpassat för nyhetspublikationer.

2. Jobba i ett härligt team med god stämning! Vi är ett litet, men framgångsrikt team och du får vara med på resan när teamet växer.

3. Vara med och utforma mål, strategier, processer och lösningar i ett team med stor frihet att formulera sin egen agenda.

4. Arbeta i en organisation där UX & design sedan länge är väletablerat.

5. Du måste kunna skriva och tala svenska på hög nivå.

Mer info Jens Beck-Friis 0731-822926