Lediga uppdrag och tjänster

< Tillbaka

Usability och design UX-designer – konsult

Stockholm, 2019-03-10

UX-designer- sketch

Kort beskrivning av projektet och arbetsuppgifter hos kunden som är ett försäkringsbolag.

Vi är ett stort designteam som hjälper varandra och som är väldigt stolta över vårt prisbelönta digitala kundmöte. Nu behöver vi fler riktigt bra och engagerade konsulter som vill hjälpa oss att bli ännu bättre.

Vi söker nu ytterligare UX-konsulter till vårt designteam. Dessa två konsulter komma att ta sig an uppdrag inom konverteringsoptimering, CRM-system, köpflöden och andra uppdrag. Fördelning av arbetsuppgifter kommer att ske baserat på kompetenser och intressen hos de konsulter som anlitas.

Ditt team
Som UX Designer hamnar du i gott sällskap. Vi är ett team på ungefär 20 UX/AD som alla brinner för att göra kundmötet bättre. Vi arbetar designdrivet på riktigt. Vi användartestar, vi jobbar med design som ett strategiskt verktyg och vi är noga med detaljer. Vi delar också gärna med oss av våra kunskaper till varandra. Hos oss får du chansen att utvecklas tillsammans med kompetenta konsulter och anställda.

Din roll och vad som krävs
Som person bör du älska att vara en del av ett team, våga framföra vad du tror på och ta ansvar för att utveckla arbetssätt och processer tillsammans med oss. Du måste gilla agila arbetssätt men inte bli frusterad när allt inte finns på plats. Du ska vilja bygga det här tillsammans med oss.

I din roll förväntas du att självständigt kunna jobba med dina uppdrag, men med stöd av hela designgruppen på ca 20 personer såväl som dina kollegor inom uppdraget. Vi har regelbundna gemensamma avstämningar och kör ofta gemensamma användningstester. Vi utgår i vårt designarbete från vårt gemensamma designramverk som vi byggt upp i såväl Sketch som kod.

För att passa för den här rollen vill vi att du kan:
– Kunna jobba självständigt med egna ansvarsområden men fortfarande vara en del av ett UX-team där frågor, idéer och lösningar bollas tillsammans.

– Ta in krav från verksamheten och omsätta dessa i wireframes och flöden.
– Vara lyhörd för och kunna se kundönskemål/behov och driva dessa frågor för områden som saknar beställare.

– Vara en del i kravprocessen från idéstadiet fram till leverans
– Planera och utföra tester med användare

– Ha erfarenhet från komplexa organisationer
– Ha en god förståelse för responsiv design

– Kunna följa vår digitala profil
– Göra ut snabba skisser
– Ta ansvar för att förverkliga från idé till verklighet

De aktuella arbetsuppgifterna för de olika uppdragen ställer dessutom följande krav på UXaren:
Till uppdraget kring konverteringsoptimering (en av flera roller) vill vi att du ska ha erfarenhet av att jobba med UX som syftar till konvertingsoptimering och vara en av de drivande i vårt arbete med a/b-tester. En vana av att jobba med kvantitativ data som underlag är därför en förutsättning.

Startdatum: 25/3
Längd: Tilsvidare
Plats: Stockholm
Arbetstid: 100%
Språk: Svenska

Vänligen ansök med

– ditt uppdaterade CV + portfolio
– timpris (inkl. omkostnader)
– namn och telefonnummer till två referenter (vi kontaktar dina referenser först efter kontakt med dig)
– information om när du är tillgänglig för att påbörja uppdraget
– i motiveringen beskriv varför just du är lämplig för detta uppdrag – hänvisa till tidigare konsultuppdrag, anställningar, utbildningar och personliga egenskaper. Du måste kunna fakturera via eget eller annat bolag.

Mer info Jens Beck-Friis 0731-822926