ITDigitalt 28 nov 2023

E-handelsspecialist

Som e-handelsspecialist är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att driva och utveckla den digitala försäljningen. Detta innebär att du sätter strukturer och strategier, planerar och optimerar kampanjer, samt följer upp deras effektivitet. Dessutom arbetar du med att förbättra webbsidans funktionalitet och hanterar olika projektledningsuppgifter. Beroende på företagets storlek och bransch kan rollen variera i ansvarsområden.

E-handelsspecialisten kommer ofta från en mångfacetterad bakgrund, vilket kan inkludera allt från teknik till marknadsföring och försäljning. I denna roll är samarbete med webbutvecklare och SEO-specialister vanligt. I en mer avancerad position, känd som E-commerce Manager, tar du ett strategiskt grepp om verksamheten och ansvarar för den övergripande ledningen, inklusive resultat och den långsiktiga utvecklingen av företagets e-handelsstrategi – du är, kort sagt, en försäljningschef för den digitala marknaden.

Uppgifter som ingår i rollen som e-handelsspecialist inkluderar:

  • Ansvar för försäljning och budget inom e-handeln.
  • Samla in och analysera data för att optimera synlighet och försäljning och omvandla insikter till konkreta förbättringar.
  • Säkerställa effektiva drift- och rutinprocesser, samt optimering av logistik, returhantering, och betalningssystem.
  • Bevaka och hantera lagernivåer.
  • Fungere som kontaktpunkt och beställare gentemot leverantörer.
  • Bistå marknadsavdelningen med ytterligare arbetsuppgifter.

 

Ställ din förfrågan här

Dela artikel