Tips och tricks 1 juni 2017

5 tips för att lyckas på jobbintervjun

1. Läs på om bolaget inför mötet och försök även att bilda dig en uppfattning om marknaden och vilka aktörer och intressen som driver den ifall du saknar kunskap.

2. Always greet and smile! Se till att ha ett leende och ett fast handslag när du presenterar dig. Det finns inget läskigare än att ta emot en slapp hand!

3. Erbjuds kaffe, te eller vatten? Tacka ja. Det är ett bra tillfälle att prata om något annat och skapa en uppsluppen stämning.

4. Kom inte för tidigt. Det är faktiskt lika illa som att komma för sent. Råkar du bli försenad så ring alltid och meddela.

5. Kom ihåg: syftet med mötet är att lära känna dig mer som person. Vilka stordåd du har uträttat tidigare framgår av ditt cv, så lägg inte allt för stor vikt vid det förflutna utan var dig själv.

Go go go!

Dela nyhetsartikel

Senaste nyheterna

Övrigt 25 april 2024

The Age of Adaptability

Nu har det kommit ut en ny insiktsfull rapport från ManpowerGroup. I deras senaste ”The Age of Adaptability” tas ett flertal trender upp och jag tänkte fortsätta fokusera på vad företag måste tänka på för att bemöta människor för att attrahera arbetskraft.

Läs mer
DigitaltIntervju 8 april 2024

Kreatören som konverterade till data

Dagens traditionella marknadschefer kommer troligen på sikt att samarbeta i ännu större utsträckning med kreativa analytiker som ser möjligheter i stora mängder data. I den här intervjun pratar vi med Henrik Baecklund som är en frilansande digital analytiker.

Läs mer
KommunikationIntervju 4 april 2024

Gabriela Ortiz håller koll på ditt projekt

I flera av de senaste artiklarna har vi intervjuat människor med lite mer ovanliga yrken inom kommunikation. Därför ville vi prata med någon som jobbar med ett av de vanligaste, som ENKL ofta hyr ut som frilans. Säg hej till produktionsledare Gabriela Ortiz.

Läs mer