Kickstarta mitt jobbsökeri

Arbetsmarknaden är fortsatt tuff. Både stora marknadsavdelningar och byråer har gjort sig av med folk. Detta skulle jag göra för att kickstarta mitt jobbsökeri och ge mig själv bästa möjliga chans att landa nytt jobb.

Dela nyhetsartikel

Om jag plötsligt var utan arbete imorgon, är detta sakerna jag skulle göra för att kickstarta mitt jobbsökande och ge mig själv bästa möjliga chans att få ett nytt jobb:

Tillgänglig för nytt jobb-annons #OPENTOWORK

Jag skulle kasta upp den direkt på min profil, högt och stolt. Det låter mitt nätverk veta att jag söker arbete. När jag lägger upp innehåll eller lägger till kommentarer till andras inlägg, annonserar det att jag är tillgänglig. Tillgänglig, inte desperat.

Gör dig hörd

Jag skulle göra ett tillkännagivande på LinkedIn, ett inlägg som låter mitt nätverk veta att jag är tillgänglig och letar. Låt dem veta vad jag håller på med och vad jag letar efter.

Uppdatera min LinkedIn-profil

Jag skulle se till att min rubrik korrekt speglar vad jag gör och vad jag handlar om.

Jag skulle se till att mina jobbtitlar är de som mest sannolikt kommer att matchas med jobbannonser och vad rekryterare tittar på, dvs de som rekryterare mest sannolikt kommer att använda snarare än den titlen som står på mitt nuvarande anställningsavtal eller den som används internt på mitt jobb.

Kompetenssektionen på LinkedIn skulle också få sig en uppdatering där jag inkluderade alla mina relevanta färdigheter, förmågor som rekryterare oftast söker efter eller väljer när de lägger upp jobb på LinkedIn.

Avsnitten om jobbtitel och kompetens är otroligt viktiga på LinkedIn – det är så LinkedIn bestämmer vilka jobb som matchar din profil för att automatiskt marknadsföra dem till dig. Det är också så många rekryterare gör när de söker efter dig.

Förutom att vara proaktiv i ditt jobbsökande, kommer de här stegen att hjälpa dig att hitta relevanta jobb.

Be om rekommendationer

Jag skulle be personer som jag har arbetat nära med att på LinkedIn skriva rekommendationer på min profil. Det är en sak att du berättar för världen hur bra du är på det du gör, det är en helt annan sak när andra människor också gör det.

Uppdatera mitt CV

Den är uppenbart men jag skulle se till att det var uppdaterat och listade alla mina prestationer.

Senaste nyheterna

DigitaltIntervju 8 april 2024

Kreatören som konverterade till data

Dagens traditionella marknadschefer kommer troligen på sikt att samarbeta i ännu större utsträckning med kreativa analytiker som ser möjligheter i stora mängder data. I den här intervjun pratar vi med Henrik Baecklund som är en frilansande digital analytiker.

Läs mer
KommunikationIntervju 4 april 2024

Gabriela Ortiz håller koll på ditt projekt

I flera av de senaste artiklarna har vi intervjuat människor med lite mer ovanliga yrken inom kommunikation. Därför ville vi prata med någon som jobbar med ett av de vanligaste, som ENKL ofta hyr ut som frilans. Säg hej till produktionsledare Gabriela Ortiz.

Läs mer

Riskhantering & bemanning

Jag fick denna frågan häromdagen i skidbacken från en byråchef: – Ge mig en enda anledning till varför jag ska komplettera vår bemanning med att hyra in frilansare? – Absolut, jag kan hjälpa till med det! Att blanda in frilansare kan vara som att krydda en redan god gryta – ...

Läs mer