ung vacker kvinna
Tips och tricks 4 januari 2017

Tips för dig som söker nya uppdrag

Vårt främsta råd är att använda ett cv som är lättläst, modernt och luftigt. Brukligt är att ha en väldigt kort introduktion på en eller två rader om din titel och vem du är som person. Under detta stycke följer din arbetslivserfarenhet, men kommer du direkt från högskolestudier eller liknande är det brukligt att sätta studier och utbildningar före arbetslivserfarenhet. Skriv gärna vilket ansvar du hade och vad de viktigaste milstolparna var under dina tidigare uppdrag och anställningar. Tänk på att spara ditt cv som en pdf fil. Det garanterar att vi får ditt cv utan förvrängningar till följd av inkompatibilitet i olika programvaror.

Arbetar du inom design vill både vi och våra kunder i regel ta en titt på din portfolio. Din portfolio ska syfta till att visa hur du har löst olika problem, vilket ansvar du hade och vad du har tänkt kring designen därför krävs en förklaring till varje bild. Vad var utmaningen? Vilket team arbetade du med? och så vidare. För en utförligare guide till en gedigen portfolio se den här artikeln skriven av Behances chefsdesigner. Här är också ett bra case från en internationell digital designbyrå.

Vi tycker också det är viktigt att du skickar med en bild på dig själv, antingen en inklistrad bild direkt ditt cv eller som en bilaga i mailet till oss. Här har du en möjlighet att sticka ut och göra ett bra första intryck. Enligt en undersökning från LinkedIn får kandidater med en profilbild 14 gånger fler visningar.

5 vanligaste misstagen när kandidater ansöker om uppdrag hos ENKL

  • De har en oseriös bild eller ingen bild alls.
  • De slarvar med språket och formuleringar och skriver för långa brev.
  • De har en portfolio med innehåll som inte längre är aktuellt.
  • De missar att nämna vad som utmärker dem och varför just de passar till uppdraget.
  • De har glömt att lägga till fullständig kontaktinfo.

Avslutningsvis så hoppas vi att du får nytta av detta. Följ oss gärna på Facebook eller LinkedIn för att ta del av nya uppdragsförfrågningar!

 

Dela nyhetsartikel

Senaste nyheterna

Övrigt 25 april 2024

The Age of Adaptability

Nu har det kommit ut en ny insiktsfull rapport från ManpowerGroup. I deras senaste ”The Age of Adaptability” tas ett flertal trender upp och jag tänkte fortsätta fokusera på vad företag måste tänka på för att bemöta människor för att attrahera arbetskraft.

Läs mer
DigitaltIntervju 8 april 2024

Kreatören som konverterade till data

Dagens traditionella marknadschefer kommer troligen på sikt att samarbeta i ännu större utsträckning med kreativa analytiker som ser möjligheter i stora mängder data. I den här intervjun pratar vi med Henrik Baecklund som är en frilansande digital analytiker.

Läs mer
KommunikationIntervju 4 april 2024

Gabriela Ortiz håller koll på ditt projekt

I flera av de senaste artiklarna har vi intervjuat människor med lite mer ovanliga yrken inom kommunikation. Därför ville vi prata med någon som jobbar med ett av de vanligaste, som ENKL ofta hyr ut som frilans. Säg hej till produktionsledare Gabriela Ortiz.

Läs mer